Benítez kandidátom na trénera Hamšíkovho SSC Neapol

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 13:33 • 2 min
Benítez kandidátom na trénera Hamšíkovho SSC Neapol

NEAPOL - Prezident talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Aurelio De Laurentiis bol v pondelok v Londýne, aby sa stretol s trénerom FC Chelsea Rafaelom Benítezom a rokoval s ním o možnom nadviazaní spolupráce.

slovakia

left justify in out

Na lavičke "partenopei" po tejto sezóne skončil Walter Mazzarri a Neapolčania chcú za neho nájsť adekvátnu náhradu. Alternatívou by mohol byť španielsky kouč, ktorý do konca tohto ročníka vykonával funkciu kouča londýnskej Chelsea. V Anglicku i Taliansku sa uzavrela ligová sezóna uplynulú nedeľu. Oba kluby sa kvalifikovali do skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014.

"Moja misia v Neapole sa skončila. Potrebujem zmenu prostredia," uviedol Mazzarri po nedeľňajšej prehre Neapola na štadióne AS Rím (1:2). Médiá na Apeninskom polostrove špekulujú, že by mohol nahradiť Aurelia Andreazzoliho v klube z "večného mesta"

Rafael Benítez už pôsobil v Taliansku, v roku 2010 krátkodobo viedol Inter Miláno. Do povedomia futbalovej verejnosti sa zapísal najmä šesťročnou anabázou v FC Liverpool (2004 - 2010). V skončenom ligovom ročníku priviedol mužstvo zo Stamford Bridge k tretiemu miestu v Premier League i celkovému prvenstvu v Európskej lige UEFA. Jedným z kľúčových hráčov SSC Neapol je aj slovenský ofenzívny stredopoliar Marek Hamšík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona