Benin hlási prvé podozrenie na ebolu

NETKY.SK • 8 August 2014, 07:14 • 2 min
Benin hlási prvé podozrenie na ebolu

COTONOU - V jednej z nemocníc v západoafrickom Benine hospitalizovali občana Nigérie, u ktorého existuje podozrenie na nákazu ebolou. Oznámilo to dnes beninské ministerstvo zdravotníctva, ktoré citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vzorky odobraté nigérijskému pacientovi poslali na analýzu do laboratória v Senegale. Napriek tomu, že nákaza u chorého Nigérijčana nebola ešte potvrdená, medzi obyvateľmi beninskej metropoly Cotonou sa rýchlo rozšírili obavy z možného šírenia nebezpečného vírusu v krajine. Mnohí hovoria o tom, že si vytvoria vlastné zásoby potravín a prestanú sa stravovať v pouličných stánkoch.

 

Epidémia horúčky ebola v západnej Afrike si od februára tohto roku vyžiadala už najmenej 932 ľudských životov. Ochorenie bolo potvrdené alebo naň existuje podozrenie u 1711 osôb.

 

Najviac prípadov ochorenia doposiaľ zaznamenali v Guinei, kde epidémia vo februári tohto roku začala. Ďalšími krajinami s rozsiahlym výskytom eboly sú Libéria a Sierra Leone. Šírenie nebezpečného vírusu hlásia aj úrady v Nigérii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies