Benigno Aquino III: Filipíny nebudú vysielať svojich vojakov do nejasných misií

NETKY.SK • 1 Október 2014, 12:56 • 2 min
Benigno Aquino III: Filipíny nebudú vysielať svojich vojakov do nejasných misií

MANILA - Filipínsky prezident dnes povedal, že jeho vláda už nebude vysielať vojakov mierových síl tam, kde čelia nejasným misiám ako na Golanských výšinách, kde na nich útočili povstalci.

slovakia

left justify in out

Prezident Benigno Aquino III. zdôraznil, že filipínski vojaci mali za úlohu strážiť nárazníkovú zónu oddeľujúcu Izrael a Sýriu. Keď sa však rozšíril súčasný konflikt v Sýrii a protivládni islamistickí militanti začali útočiť na filipínskych a ďalších vojakov mierových síl, ich misia začala byť nejasná a veľmi nebezpečná.
     

"Naši vojaci nemôžu byť vysielaní, aby pomáhali za situácie, kedy je ich misia nemožná či nejasná," citovala prezidenta tlačová agentúra AP.
     

Filipínska vláda stiahla svojich vojakov z Golanských výšin pred skončením ich mandátu. Aquino sa s nimi dnes stretol, dodala AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona