Benfica v Londýne ešte so šancou, APOEL na Bernabeu o česť

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 10:56 • 2 min
Benfica v Londýne ešte so šancou, APOEL na Bernabeu o česť

Benfica v Londýne ešte so šancou, APOEL na Bernabeu o česť - Futbal Pred stredajšou dvojicou odvetných zápasov štvrťfinále Ligy majstrov 2011/2012 sa môžu cítiť v relatívnej pohode futbalisti Realu Madrid a Chelsea Londýn. Pre blancos by nemal byť problém

slovakia

left justify in out

img

Pred stredajšou dvojicou odvetných zápasov štvrťfinále Ligy majstrov 2011/2012 sa môžu cítiť v relatívnej pohode futbalisti Realu Madrid a Chelsea Londýn. Pre "blancos" by nemal byť problémom potvrdiť vysokú výhru z ihriska cyperského majstra APOEL Nikózia, kým zverenci Roberta di Mattea si priniesli na Stamford Bridge jednogólový úspech z trávnika Benficy Lisabon.   
      Jeden vydarený brejk na Štadióne svetla stačil Chelsea na to, aby jej fanúšikovia mohli pred odvetou sedieť na sedačkách a sedadlách s pokojom. Domáci hrad "The Blues" je v tejto sezóne v LM skutočne nedobytnou pevnosťou, na vlastnom ihrisku totiž vyhrala Chelsea všetky štyri zápasy s rozdielom aspoň dvoch gólov a celkovým skóre 14:1. Di Matteo sa bude môcť spoľahnúť na útočníka Fernanda Torresa, často kritizovaný Španiel hrá v posledných dueloch znovu s chuťou a v prvom meraní síl pripravil aj gól. "Pracuje tvrdo pre úspech tímu a darí sa mu. Konečne mu badať úsmev na tvári a hrá sebavedomo," pochválil svojho zverenca pred odvetou Di Matteo. Zdravotné problémy s prstom na nohe má kanonier Didier Drogba, otázny je aj štart v prvom zápase vynikajúco hrajúceho stopéra Davida Luiza. Po zranení v ligovom dueli cez víkend ho v zostave nahradí zrejme anglický reprezentant Gary Cahill. Benfica hrala naposledy semifinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže v roku 1990, keď skončila až vo finále vtedajšieho Európskeho pohára majstrov. Dúfať v Anglicku môže vo svoju skvelú bilanciu na ihriskách súperov, na ktorých nedokázala skórovať iba v jedinom z posledných 10 súťažných konfrontácií. "Myslím, že sme v Lisabone boli lepším tímom a dokonca aj anglické médiá uznali, že víťazstvo súpera bolo dielom šťastia. LM nám dáva poriadne zabrať, nemáme veľmi čas na oddych a možno sa to prejaví aj vo vyčerpanosti niektorých hráčov," povedal tréner Benficy Jorge Jesus, ktorého tím vyhral cez víkend náročný duel s Bragou 2:1 a stále je v boji o portugalský titul za lídrom z FC Porto. Kormidelníkovi robí ťažkosti pri zostavovaní základnej jedenástky neúčasť zranených obrancov Ezequiela Garaya, Jardela a Miguela Victora. 
      Všetko ostatné ako domáca jednoznačná výhra bude v súboji Real - APOEL prekvapením. Cyperčania dosiahli už maximum svojich možností a prvý zápas proti Realu ukázal, že ich púť sa skonči vo štvrťfinále, pokiaľ neprivolajú nejaký futbalový zázrak. APOEL nemal ani jeden pokus do priestoru brány Ikera Casillasa a na Santiago Bernabeu môže očakávať ešte horšiu nádielku ako doma, pokiaľ sa jeho obrana nebude vedieť vyrovnať s útočným arzenálom "bieleho baletu" od úvodu. Real nastrieľal v La Lige v tejto sezóne rovnú stovku gólov, Cristiano Ronaldo z toho 37, pričom vo všetkých súťažných dueloch má Portugalčan na konte 47 presných zásahov. "Nebudem pokrytec a poviem, že sme úlohu splnili už teraz na 90 percent. Ale vždy je tam tých 10 zvyšných a vo futbale nikdy neviete," vyjadril sa pre Marcu Ronaldo. Na otázku o alternatíve, či by pre Real nebolo lepšie v zápase šetriť opory pred ligovým finišom a ťažšími zápasmi v ďalšej fáze LM, reagoval Ronaldo diplomaticky. "Máme dlhú sezónu v nohách a oddych hráčov je preto významným faktorom toho, aby sme hrali dlhodobo dobre. Ako futbalista však v deň zápasu vždy chcete byť na trávniku." 

      odvety štvrťfinále LM 2011/2012, streda 4. apríla (20.45 SEČ):
      Chelsea Londýn - Benfica Lisabon /rozhoduje: Damir Skomina (Slovin.)/
      /prvý zápas 1:0/
      pravdepodobné zostavy:
      Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Cole - Essien, Lampard, Ramires, Mata - Kalou, Torres 
      Benfica: Artur - Pereira, Luisao, Garcia, Emerson - Witsel, Matič, Gaitan, Cesar - Aimar, Cardozo
      

      Real Madrid - APOEL Nikózia /rozhoduje: Gianluca Rocchi (Tal.)/
      /prvý zápas 3:0/
      pravdepodobné zostavy:
      Real: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Sahin, Khedira, Özil - Ronaldo, Benzema, Higuain
      APOEL: Chiotis - Poursaitides, Boaventura, Jorge, Alexandrou - Pinto, Morais, Charalambides, Ailton - Manduca, Sousa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies