Bénes po debute v áčku Mönchengladbachu: Nervozitu som necítil

NETKY.SK • 9 Február 2017, 08:32 • 2 min
Bénes po debute v áčku Mönchengladbachu: Nervozitu som necítil

BERLÍN - Slovenský mládežnícky reprezentant László Bénes v utorok debutoval v A-tíme nemeckého klubu Borussia Mönchengladbach. Nastúpil na posledných desať minút v súboji Nemeckého pohára na trávniku druholigového Greutheru Fürth. Bundesligista vyhrali 2:0 a postúpili do štvrťfinále. Bývalý stredopoliar MŠK Žilina prišiel na ihrisko v 79. minúte a videl žltú kartu.

slovakia

left justify in out

Bénes prestúpil do Nemecka v lete minulého roka, debutu v "áčku" sa dočkal až pod novým kormidelníkom Dieterom Heckingom. "Keď ma tréner zavolal, tak som sa snažil sústrediť iba na zápas. Povedal, aby som hral jednoducho," povedal v rozhovore pre ŠPORT.SK 19-ročný hráč. "Pomáhali mi aj hráči, povzbudzovali ma, takže som sa cítil dobre. Nervozitu som ani nepociťoval. Keď som nastúpil, snažil som sa sústrediť iba na hru. Najdôležitejšie je, že sme vyhrali 2:0 a postúpili do štvrťfinále. Naším cieľom je ale Berlín, čiže finále Nemeckého pohára," dodal.

 

"Teraz bude mojim cieľom, aby som odohral za A-tím čo najviac zápasov. Áno, cieľom je teda aj nastúpiť v Bundeslige," uzavrel Bénes, ktorý sa tak môže stať 25. Slovákom, ktorý nastúpi v zápase najvyššej futbalovej ligy v krajine úradujúcich majstrov sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies