Bénes musel vypiť štyri litre tekutín, na dopingovej kontrole bol až do polnoci

NETKY.SK • 7 September 2017, 08:02 • 2 min
Bénes musel vypiť štyri litre tekutín, na dopingovej kontrole bol až do polnoci

SENICA - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa domácim víťazstvom 1:0 nad rovesníkmi zo Severného Írska dostali so 6 bodmi lepším skóre práve pred svojho súpera priebežne na čelo 2. skupiny kvalifikácie o postup na ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska.

slovakia

left justify in out

Gólovým hrdinom utorňajšieho zápasu sa stal László Bénes, ktorý v 61. min zvnútra šestnástky rozvlnil sieť strelou k pravej žrdi. "Sme strašne radi, že sme vyhrali. Podali sme dobrý výkon. Mali sme šance a napriek tomu, že bol stav po prvom polčase nerozhodný, cítil som, že v tomto meraní síl zvíťazíme. Som veľmi rád a šťastný, že to napokon vyšlo," uviedol stredopoliar Borussie Mönchengladbach, ktorý rozhodol o triumfe mladých Slovákov svojou slabšou nohou.

"Po zápase ma chalani podpichovali, že to bude môj životný gól, ktorý som strelil pravačkou," uviedol s úsmevom onedlho 20-ročný Bénes (nar. 9. septembra 1997) a doplnil: "Brankár Severných Írov doslova čaroval. Aj ja som mal okrem gólu ešte jednu tutovku. Našťastie sme sa raz presadili, a to je podstatné. V minulotýždňovom prvom vystúpení v tejto kvalifikácii v Estónsku (v Tallinne vyhrali mladí Slováci 2:1, pozn.) sme nehrali tak, ako sme si predstavovali. Po tomto súboji sme si však niečo povedali v šatni. Dodržali sme to, čo od nás tréner Pavel Hapal chcel a proti Severnému Írsku sme hrali lepšie. Vždy je čo zlepšovať, ale v kvalifikácii sa vždy rátajú predovšetkým body."

László Bénes si po triumfe nad Severným Írskom veľmi neužil oslavy v šatni a ani večeru so spoluhráčmi. Spolu s Filipom Lesniakom absolvovali dopingovú kontrolu a pred dopingovým komisárom boli až takmer do polnoci, kým prešli. "Vypil som asi štyri litre tekutín, kým som sa odtiaľ dostal," prezradil Bénes, ktorý niečo podobné zažil v Nemecku: "Tam mi to trvalo dlhšie, ale tu som vedel, že na mňa čakajú médiá, tak som sa poponáhľal."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies