Bénes má za vzor Ronalda a Hamšíka: Na prvý zásah som čakal skoro desať duelov

NETKY.SK • 27 September 2016, 15:08 • 2 min
Bénes má za vzor Ronalda a Hamšíka: Na prvý zásah som čakal skoro desať duelov

MÖNCHENGLADBACH - Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant László Bénes sa pomaličky udomácňuje v nemeckom klube Borussia Mönchengladbach, kam prestúpil pred začiatkom tejto sezóny z MŠK Žilina.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ si nepripísal žiadny štart v prestížnej I. bundeslige. Sčasti za to mohlo aj svalové zranenie v bedrovej oblasti zo začiatku júla. Po návrate pravidelne hráva za rezervu Borussie, za ktorú už stihol streliť jeden gól.

 

"Pôsobenie v rezervnom tíme nepovažujem za zlé. Nerobí mi to problém. Na začiatku letnej prípravy som sa zranil, takže teraz pomaly začínam. Už som zdravotne v poriadku a teší ma, že som schopný trénovať s prvým mužstvom a cez víkend odohrať duel za rezervu. V tejto chvíli je pre mňa dôležité, aby som mal zápasovú prax. Za ´béčko´ som šesť mesiacov nastupoval aj v Žiline. Pomohlo mi to, od leta 2015 som bol stabilným členom A-mužstva, nazbieral viacero štartov v slovenskej lige a dokonca som si zahral aj v pohárovej Európe," vyhlásil 19-ročný rodák z Dunajskej Stredy (nar. 9. septembra 1997) pre portál rp-online.de.


Bénes však verí, že si čoskoro okúsi aj pravú bundesligovú atmosféru. "Som nesmierne zvedavý, aký je to pocit streliť gól v I. bundeslige. Dúfam, že nepotrvá dlho a zažijem to na vlastnej koži. Pamätám si na môj prvý zásah v profesionálnom futbale. Čakal som naň osem alebo desať duelov, ale ten pocit stál za to. Zbožňujem, keď sa lopta zatrepoce v sieti," poznamenal reprezentant do 21 rokov, ktorého vzormi sú Cristiano Ronaldo z Realu Madrid a slovenský kapitán SSC Neapol Marek Hamšík. "Keď som bol mladší, mal som polepené steny plagátmi Cristiana Ronalda. Obdivujem aj Mareka Hamšíka. Hrá na podobnej pozícii, má skvelé periférne videnie, to sa mi páči," prezradil hráč, ktorý si v Mönchengladbachu vybral dres s číslom 22.

 

"Keď som prišiel z Györu do Žiliny, voľné boli štvorka a dvadsaťdvojka. Číslo 4 sa mi zdalo nízke pre ofenzívneho hráča, a tak som si vybral dres s číslom 22. Keď som prestúpil do Borussie, toto číslo nebolo obsadené, tak som po ňom siahol. V Žiline mi prinieslo šťastie, som rád, že ho mám znova," skonštatoval László Bénes, ktorý si okrem obľúbeného čísla na drese potrpí aj na iné predzápasové rituály. "Trochu som poverčivý. Vždy si najskôr obujem ľavú kopačku. Okrem toho deň pred stretnutím pozerám videozáznamy z mojich duelov, ale len vydarené pasáže. To mi dodáva istotu," dodal slovenský tínedžer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies