Benefíčný večer Pomôže celé Slovensko na pomoc postihnutým povodňami

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 06:59 • 2 min
Benefíčný večer Pomôže celé Slovensko na pomoc postihnutým povodňami

Benefíčný večer Pomôže celé Slovensko na pomoc postihnutým povodňami

slovakia

left justify in out

img

Pomôže celé Slovensko je názov benefičného večera na pomoc rodinám, postihnutým povodňami, ktorý v priamom prenose v sobotu večer (17.7.) mohli sledovať televízni diváci na celom Slovensku. V novej budove Slovenského národného divadla ho pripravila agentúra Agas a Slovenská televízia pod záštitou osobností Krištáľového krídla.
V benefičnom programe vystúpili viac ako štyri desiatky interpretov a osobností, medzi nimi Katka Hasprová, Robo Grigorov, zlatý slávik Peter Cmorik, Kristina, Nela Pocisková, Tomáš Bezdeda, Anita Soul, Miroslav Šmajda, Tomi Popovič, Peter Marcin, Mirka Partlová, Filip Tůma, Miro Jaroš, Mária Čírová, Dominika Mirgová, Dominika Stará, Otto Weiter, hostia z Českej republiky Helena Vondráčková, Yvetta Blanarovičová a Ján Bendig, Kvetka Horváthová, Lucia Barmošová, Ľubomír Bajaník, Soňa Müllerová, Natália Žembová, Katarína Brychtová, Alena Heribanová, Vladimír Vondrák a ďalšie osobnosti. Všetci účinkujúci vystúpili bez nároku na odmenu. Dramaturgia programu bola postavená na silnej výpovednej hodnote, striedala hudobné vystúpenia s moderátorskými vstupmi osobností, ktoré prišli podporiť túto myšlienku a reportážnymi dokrútkami, ktoré priblížili nešťastie rodín, ktoré v priebehu pár hodín prišli o všetko. Večer plný emócií vyvrcholil známou skladbou Gejzu Dusíka Pieseň o rodnej zemi. Diváci v sále aj pri obrazovkách dostávali v pravidelných intervaloch informáciu o pribúdajúcej sume formou DMS správ, keď sa pri závere programu na konte nazbieralo už skoro 200 tisíc eur.
„Večer bol úplne fantastický, dobrá vec sa podarila, som strašne rád, že ľudia v priamom prenose vlastne videli to veľké nešťastie, ktoré s udialo na východnom Slovensku a doslova môžem povedať, že tým ľuďom vlastne voda zobrala ich minulosť a my nesmieme dovoliť, aby im zobrala aj budúcnosť, a preto treba tým ľuďom pomáhať, každý môže pomôcť,“ povedal pre TASR Gabriel Csollár, predseda COOP Jednota Slovensko a zároveň predseda Veľkej poroty Krištáľového krídla.  „Bol to krásny večer, vždy som s uznaním pozeral na susednú Českú republiku, keď tam dokázali zmobilizovať verejnosť cez podobné benefičné koncerty. Som veľmi rád, že sa spojili s nami humanitárne organizácie Agra, Diakonia, Slovenský červený kríž, v tomto prípade prvýkrát na tieto záplavy na Slovensku, že to malo medzi verejnosťou taký veľký ohlas,“ dodal pre TASR Andrej Báhn, predseda združenia Človek v ohrození.  
„Možno sa otvorila práve teraz taká vôľa a chvíľa, kedy sa začneme viacej zamýšľať jeden nad druhým, a nad tým, ako by sme mali vstúpiť s trocha iným srdcom do toho tisícročia, ktoré už začalo. Myslím si, že práve tento benefičný koncert prebudil v ľuďoch takúto snahu a takýto cieľ. Cítila som, že robíme dobrú vec, kolektív, ktorý ma obklopoval na čele s režisérom Tomášom Eibnerom už pár dní predtým ma presvedčil o absolútnej ľudskosti, profesionalite a snahe urobiť jeden úžasný večer,“ uviedla pre TASR organizátorka benefičného podujatia Mária Vaškovičová.
Benefičným koncertom zbierka na pomoc postihnutým nekončí, občania aj organizácie môžu prispieť formou zaslania DMS správy v hodnote 1 euro na číslo 877 alebo zaslaním dobrovoľnej sumy na účet  2765807454/0200 až do konca augusta. Podľa slov organizátorky  Márie Vaškovičovej na pomoc postihnutým pôjde celá vyzbieraná suma finančných prostriedkov, náklady, spojené s usporiadaním akcie hradia všetci zainteresovaní z vlastných zdrojov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona