Benefíciu za Chapecoense pokazili nízka návšteva a piskot divákov

NETKY.SK • 26 Január 2017, 12:09 • 2 min
Benefíciu za Chapecoense pokazili nízka návšteva a piskot divákov

Rio de Janeiro - Futbalisti Brazílie zvíťazili v noci na štvrtok v charitatívnom zápase na Olympijskom štadióne Joaa Havelangea v Riu de Janeiro nad Kolumbiou 1:0. O jediný gól sa krátko po prestávke postaral presnou hlavičkou Dudu.

slovakia

left justify in out

Výťažok zo stretnutia putoval na konto preživším obetiam novembrovej leteckej tragédie, pri ktorej zahynula väčšina hráčov brazílskeho klubu Chapecoense. V zápase sa predstavili iba ligové výbery, hviezdy z európskych súťaží chýbali.

 

Dojem z benefície pokazila nízka návšteva a piskot fanúšikov. Duel sledovalo iba 18.695 divákov a priaznivci miestneho Botafoga navyše celý zápas pískali na stredopoliara Williana Aráa, ktorý pred rokom odišiel do konkurenčného Flamenga.

 

Medzi 71 obeťami leteckého nešťastia v Kolumbii bolo 19 členov Chapecoense. Mužstvo cestovalo na finálový zápas Juhoamerického pohára proti Atleticu Nacional, stroj sa však pre nedostatok paliva zrútil 13 km od Medellínu v hornatej oblasti kolumbijskej provincie Antioquia. Zo 77 osôb na palube prežili iba šiesti - traja futbalisti, dvaja členovia posádky a jeden novinár.

 

Všetci traja hráči boli prítomní na charitatívnom zápase. Neto, Alan Ruschel a brankár Jackson Follmann, ktorý pri leteckom nešťastí prišiel o nohu, boli spolu s preživším komentátorom Rafaelom Henzelom predstavení fanúšikom. "Bol to viac než zápas. Sú to hrdinovia, urobíme všetko pre to, aby sme im pomohli," vyhlásil stredopoliar Diego.

 

charitatívny zápas:

 

Brazília - Kolumbia 1:0 (0:0)

Gól: 47. Dudu

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies