Benedikt XVI. sleduje konkláve z diaľky

NETKY.SK • 13 Marec 2013, 10:31 • 2 min
Benedikt XVI. sleduje konkláve z diaľky

RÍM - Emeritný pápež Benedikt XVI. bude sprevádzať kardinálov voliacich jeho nástupcu, avšak len v modlitbách a z diaľky, z pápežskej letnej rezidencie v Castel Gandolfe.

slovakia

left justify in out

"Teraz v tichosti, no s hlbokým porozumením, je s nami všetkými v modlitbe," povedal hovorca Vatikánu Federico Lombardi. Benediktovi XVI. podľa neho aktuálne informácie o situácii vo Vatikáne podáva jeho osobný tajomník Georg Gänswein.

Gänswein, ktorý sa zúčastnil na dnešnej dopoludňajšej omši pred konkláve, sprevádzal aj kardinálov do Sixtínskej kaplnky, odkiaľ pred večerným začiatkom konkláve musel odísť spolu so všetkými, ktorí sa na voľbe nového pápeža nezúčastňujú.

Lombardi uviedol, že bývalý pápež tiež pozorne sledoval stretnutia kardinálov, známe ako generálne kongregácie, počas uplynulého týždňa a je oboznámený s ich rozhovormi. "Je dôkladne informovaný, sleduje to v televízii," dodal hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona