Benedikt XVI. bude aj po odstúpení zrejme chodiť v bielej reverende

NETKY.SK • 21 Február 2013, 09:50 • 2 min
Benedikt XVI. bude aj po odstúpení zrejme chodiť v bielej reverende

Benedikt XVI. bude aj po odstúpení zrejme chodiť v bielej reverende - Politika Pápežov brat Georg Ratzinger sa domnieva, že aj po odstúpení z pápežského úradu koncom februára bude Benedikt XVI.

slovakia

left justify in out

img

Pápežov brat Georg Ratzinger sa domnieva, že aj po odstúpení z pápežského úradu koncom februára bude Benedikt XVI. naďalej nosiť bielu reverendu. Uviedol to v rozhovore pre denník Passauer Neuen Presse. 

Dodal, že v duchovnom zmysle slova, kto sa raz stal pápežom, zostáva ním navždy, preto nemá zmysel meniť farbu jeho sutany. 

Georg Ratzinger je okrem toho presvedčený, že jeho brat sa nevráti ani k občianskemu menu. Ako by ho po odstúpení z pápežského stolca mali oslovovať, nevie ešte ani samotný pápež. Priznal to aj v nedávnom rozhovore so svojím bratom, pričom poznamenal, že touto otázkou by sa mali zaoberať odborníci na kánonické právo.

Možnosť, že by sa pápež vrátil do rodného Bavorska, hoci len na krátku návštevu, označil Georg Ratzinger za málo pravdepodobnú, pretože by ho tam vítali ako rímskeho pápeža, čo by mohlo vyvolať mnoho problémov. 

Podľa už zverejnených správ odstupujúci pápež chce dožiť v ústraní. Jeho novým domovom po odstúpení by sa mala stať štvorposchodová budova spojená s kláštorom na severnom okraji vatikánskych záhrad.

Benedikt XVI. minulý pondelok prekvapil svet oznámením, že 28. februára odstúpi z pápežského úradu. Pre jeho brata Georga to podľa jeho vlastných slov prekvapenie nebolo, keďže pápež podľa neho uvažoval o odchode už niekoľko mesiacov. Abdikáciu zdôvodnil ubúdaním fyzických i psychických síl a pribúdajúcim vekom.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona