Benedict Cumberbatch si zahrá v dráme The Child in Time

NETKY.SK • 16 Február 2017, 13:20 • 2 min
Benedict Cumberbatch si zahrá v dráme The Child in Time

LONDÝN - Anglický herec Benedict Cumberbatch si zahrá v televíznej adaptácii románu The Child in Time (v češtine vyšiel v roku 2012 ako Dítě v pravý čas, pozn. red.) spisovateľa Iana McEwana.

slovakia

left justify in out

Rodák z Londýna sa predstaví v úlohe hlavnej postavy - úspešného autora detských kníh Stephena Lewisa, ktorý musí čeliť strate dieťaťa. "Tento román som čítal pred rokmi a ešte stále ho mám v pamäti - hlboký, krásny, dojímavý. Len Ian McEwan by mohol písať o strate s takou výpovednou úprimnosťou," uviedol 40-ročný herec, ktorý sa na dráme bude podieľať aj ako výkonný producent.

 

Scenár spracuje Stephen Butchard a na televízne obrazovky ho prenesie režisér Julian Farino. O výrobu sa postarajú firmy Pinewood Television, Masterpiece a SunnyMarch TV, ktorej spoluzakladateľom je spomínaný Cumberbatch, pričom podieľať sa na nej bude aj produkčná spoločnosť Studiocanal. Novinka bude mať 90 minút a odvysiela ju britská televízia BBC One.

 

Film sa zameria na Stephenovo manželstvo, ktoré poznačí strata malej dcéry Kate. Trúchliaci manželia sa po incidente vzájomne odcudzia a každý žije svojím vlastným životom. Stephen sa postupom času vyrovnáva s realitou, zatiaľ čo sa pre neho nečakane objaví nová nádej.

 

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch je známy najmä vďaka účinkovaniu v seriáli Sherlock (2010), za ktorý ho nominovali na Zlatý glóbus, Primetime Emmy či televízne ceny BAFTA, pričom jednu Emmy sa mu podarilo získať. Nominácie na televíznu cenu BAFTA získal aj za stvárnenie Stephena Hawkinga v televíznom filme Hawking (2004) a vedľajšiu rolu v dráme Small Island (2009). Objavil sa tiež v snímkach Nezlomná vôľa (2006), Pokánie (2007), Third Star (2010), Vojnový kôň (2011), Jeden musí z kola von (2011), 12 rokov otrokom (2013), Star Trek: Do temnoty (2013), The Fifth Estate (2013), Blízko od seba (2013), Black Mass: Špinavá dohoda (2015) či miniseriáli Koniec prehliadky (2012). Svoj hlas prepožičal drakovi Smaugovi a Nekromantovi v trilógii Hobit (2012, 2013 a 2014) i vlkovi v animovanom filme Tučniaky z Madagascaru (2014). Predstavil sa tiež v životopisnej dráme Kód Enigmy (2014), pričom stvárnenie kryptoanalytika a matematika Alana Turinga mu vynieslo nominácie na filmovú cenu BAFTA, Zlatý glóbus i Oscara.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies