Benedict Cumberbatch sa ako Hamlet predstaví v košickom kine Úsmev

NETKY.SK • 6 Máj 2018, 12:22 • 2 min
Benedict Cumberbatch sa ako Hamlet predstaví v košickom kine Úsmev

KOŠICE – Benedict Cumberbatch - nominant na Oscara za film Kód Enigmy, víťaz ceny Olivier za hru Frankenstein, známy aj ako charizmatický predstaviteľ moderného Sherlocka, sa predstaví v Košiciach v titulnej úlohe Shakespearovej slávnej tragédie princa dánskeho Hamlet.

slovakia

left justify in out

Nebude to však v divadle, ale v kine. „Jedinečné a veľmi úspešné predstavenie z londýnskeho národného divadla premietne košické Kino Úsmev v nedeľu o 18:30,“ informovala Nina Šilanová z Úsmevu.

„Predstavenie britského National Theatre bolo vypredané v priebehu niekoľkých hodín už rok pred svojou premiérou v roku 2015. Tentoraz sa opäť dostáva k divákom po celej Európe prostredníctvom divadelného záznamu. Réžie na javisku londýnskeho kultúrneho centra Barbican sa ujala Lyndsey Turner, držiteľka prestížnej Olivier Award za drámu Chimerica,“ uviedla Šilanová. Dodala, že vďaka mimoriadnej popularite Benedicta Cumberbatcha sa z nového Hamleta okamžite stala udalosť divadelnej sezóny, priťahujúca neobvyklý záujem. Na posledné lístky do londýnského Barbicanu, do ktorého sa zmestí okolo 1 200 divákov, boli fanúšikovia ochotní čakať pred vchodom viac ako desať hodín.

Keď sa hystéria upokojila, všetci sa môžu sústrediť na diskusiu o kvalite produkcie, v ktorej okrem Cumberbatcha hrajú aj Ciarán Hinds známy zo seriálu Hra o tróny či Rím, Jim Norton známy z prenosu NT Live O myšiach a ľuďoch alebo Karl Johnson, ktorý sa objavil aj v najväčšom hite NT Live Frankenstein. Predstavenia sa netypicky zhostila mladá režisérka Lyndsey Turner, ktorá sa obvykle zameriava na hry súčasných dramatičiek pre menšie, nekomerčné divadlá. Impozantne veľkému javisku v kultúrnom centre Barbican vládne pôsobivá scéna mnohonásobne oceňovanej scénografky Es Devlin.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies