Benedict Cumberbatch nedostal rolu v pripravovaných Star Wars

NETKY.SK • 4 September 2013, 11:35 • 2 min
Benedict Cumberbatch nedostal rolu v pripravovaných Star Wars

BRATISLAVA - Anglický herec Benedict Cumberbatch zatiaľ nedostal rolu v snímke Star Wars Episode VII. O jeho obsadení sa hovorilo najmä v súvislosti so skutočnosťou, že režisérom filmu bude J. J. Abrams, s ktorým 37-ročný herec spolupracoval aj pri snímke Star Trek: Do temnoty (2013).

slovakia

left justify in out

"Špekulácie, že si Benedict zahrá v Star Wars, nie sú pravdivé. Myslím si, že za to môže úspešná spolupráca s Abramsom pri Star Treku," povedal v rozhovore pre americký denník Daily News hercov hovorca. O Cumberbatchovi sa hovorilo v súvislosti so zápornou postavou, ktorá by sa mala objaviť v každej časti pripravovanej trilógie. Informácie boli uveriteľné aj vďaka tomu, že sa herec vzdal účinkovania v snímke Crimson Peak. Okrem toho sa nechal počuť, že by sa rád predstavil v Star Wars ako Han Solo. Jeho obsadenie do filmu pritom stále nie je vylúčené, avšak fanúšikovia si budú musieť počkať na oficiálny zoznam hercov, ktorí sa v snímke objavia. Nový film kultovej sci-fi série by sa mal do kín dostať v roku 2015. 

Benedict Cumberbatch je známy predovšetkým z moderného seriálového spracovania príbehov legendárneho detektíva Sherlocka Holmesa s jednoduchým názvom Sherlock (2010), kde stvárňuje titulnú postavu. Rodák z Londýna si zahral tiež Stephena Hawkinga v televíznom filme Hawking (2004) a diváci ho môžu poznať aj zo snímok Nezlomná vôľa (2006), Pokánie (2007), Kráľova priazeň (2008), Third Star (2010), Vojnový kôň (2011) či Jeden musí z kola von (2011). Vo filmovej trilógii Hobit v réžii Petra Jacksona, ktorej prvú časť s podtitulom Neočakávaná cesta vlani uviedli do kín, prepožičal hlas drakovi Smaugovi a Nekromantovi. Hercovi, ktorý má na konte štyri nominácie na cenu BAFTA a po jednej na Emmy a Zlatý glóbus, sa momentálne v profesionálnom živote mimoriadne darí. Tento rok sa objavil v akčnom sci-fi Star Trek: Do temnoty, kde stvárnil Johna Harrisona alias Khana. Okrem toho sa ukáže v historickej dráme Twelve Years a Slave, druhom Hobitovi s podtitulom Smaugova pustatina, dráme The Fifth Estate a dramédii August: Osage County. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies