Benátsku noc pre nepriaznivé počasie zrušili

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 12:59 • 2 min
Benátsku noc pre nepriaznivé počasie zrušili

POPRAD - Letné podujatie s názvom Benátska noc, avizované na dnes podvečer na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách, sa konať nebude.

slovakia

left justify in out

„Vzhľadom na nepriaznivé počasie sme dnešný termín Benátskej noci zrušili,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Andrea Žigová. V regióne už od rána neustále prší a fúka silný vietor. Náhradný termín pre tretí ročník podujatia zatiaľ známy nie je, ako však agentúru SITA informovala Žigová, podujatie by sa malo konať v dohľadnej dobe.


Podujatie sa malo začať dnes podvečer o 17:00 v blízkosti prístavu člnkov pri Štrbskom plese, ktoré sa malo premeniť na tatranské Benátky. Organizátori podujatia sľubovali návštevníkom vizuálny a kultúrny zážitok, ale aj romantickú atmosféru. Podčiarknuť ju mali jemné tóny harfy, živé zrkadlové sochy či chodúľové divadlo Harlequins. Hlavným hviezdnym aktérom mal byť klavirista Richard Rikkon.


Minulý rok bolo na hladine plesa počas Benátskej noci 170 člnkov, spoločné člnkovanie si vychutnalo viac ako päťsto návštevníkov. Podľa starostu obce Štrba Michala Sýkoru predstavuje toto podujatie návrat k dlhoročnej tradícii. Kúpeľní hostia ubytovaní na Štrbskom Plese ešte pred päťdesiatimi rokmi trávili večery člnkovaním, s hudbou či tancovačkou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies