Ben Bernanke obhajoval najnovšie kroky centrálnej banky USA

NETKY.SK • 2 Október 2012, 06:57 • 2 min
Ben Bernanke obhajoval najnovšie kroky centrálnej banky USA

Ben Bernanke obhajoval najnovšie kroky centrálnej banky USA - Svet Prezident americkej centrálnej banky Ben Bernanke dnes obhajoval ostatné kroky banky, ktorých cieľom je podpora ekonomiky. Ako povedal na vystúpení v Indianapolise, Federálny rezervný syst

slovakia

left justify in out

img

Prezident americkej centrálnej banky Ben Bernanke dnes obhajoval ostatné kroky banky, ktorých cieľom je podpora ekonomiky.

Ako povedal na vystúpení v Indianapolise, Federálny rezervný systém (Fed) bude pokračovať vo svojej politike podpory ekonomiky, ktorej súčasťou sú rekordne nízke úrokové sadzby, nakoľko americká ekonomika nerastie tak rýchlo, aby dokázala znižovať vysokú nezamestnanosť. Miera nezamestnanosti momentálne dosahuje v USA 8,1 %.

Šéf Fed vystúpil zhruba dva týždne potom, ako banka na svojom zasadnutí rozhodla, že bude mesačne nakupovať hypotekárne cenné papiere približne za 40 miliárd USD (31,06 miliardy eur) s cieľom podporiť ekonomiku a trh práce. Fed ponechal program časovo neohraničený s tým, že ho bude realizovať dovtedy, kým trh práce nezaznamená výrazné zlepšenie. Na zasadnutí Fed zároveň oznámil, že úroky ponechá na historickom minime v pásme od 0 do 0,25 % prinajmenšom do polovice roka 2015.

Prejav šéfa Fed zaznel okrem toho pár dní pred zverejnením údajov z trhu práce za september. Tie vláda uverejní v piatok (5. 10.). Ekonómovia očakávajú, že nezamestnanosť sa aj naďalej udrží nad 8 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona