Ben Affleck zverejnil meno svojho otrokárskeho predka

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 09:41 • 2 min
Ben Affleck zverejnil meno svojho otrokárskeho predka

LOS ANGELES - Americký herec Ben Affleck prezradil meno svojho otrokárskeho predka. Spravil tak deň po tom, ako verejne oľutoval, že požiadal tvorcu televíznej relácie Finding Your Roots (2012), aby v epizóde o jeho predkoch zamlčal informáciu, že jeden z jeho vzdialených príbuzných bol otrokár.

slovakia

left justify in out

"Veľa ľudí sa pýta, kto bol ten človek. Volal sa Benjamin Cole, žil v Georgii pred približne šiestimi generáciami a bol mojím predkom z maminej strany," napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter 42-ročný rodák z Kalifornie. Affleck deň predtým priznal, že požiadal tvorcu a moderátora spomínanej relácie Henryho Louisa Gatesa Jr., aby vystrihol segment o tom, že jeden z jeho predkov bol otrokár. Dôvodom malo byť, že herec sa za toto zistenie hanbil. Uviedol však, že rozhodnutie o tom, či sa táto informácia dostane do finálnej verzie epizódy, ktorú odvysielali vlani 14. októbra, spravil samotný Gates.


Affleck sa k tejto kauze vyjadril po tom, ako o nej minulý týždeň informoval portál WikiLeaks. Ten zverejnili prepisy e-mailovej komunikácie Gatesa a riaditeľa Sony Pictures Michaela Lyntona, ktorá unikla pri novembrovom útoku na počítačový systém spoločnosti Sony Pictures. Gates a Lynton v e-mailoch ani raz priamo nespomenuli Affleckovo meno. Človeka, ktorý žiadal, aby vysielacia spoločnosť PBS zamlčala informácie o jeho predkovi, však označovali "megahviezda" alebo "Batman", pričom Affleck v tom čase nakrúcal snímku Batman v Superman: Dawn of Justice, ktorú by mali do amerických kín uviesť 25. marca 2016. Hovorkyňa PBS v súvislosti s prípadom uviedla, že vedenie spoločnosti nevedelo o komunikácii medzi Gatesom, Lyntonom a Affleckom a nezasahovalo do toho, čo Gates a jeho producenti nakoniec do programu zaradili a čo nie. Predstavitelia PBS momentálne celú kauzu prešetrujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona