Belounis dostal víza, môže z Kataru odísť

NETKY.SK • 27 November 2013, 13:46 • 2 min
Belounis dostal víza, môže z Kataru odísť

PARÍŽ - Francúzsko-alžírsky futbalista Zahir Belounis môže opustiť Katar, vrátili mu víza zadržiavané jeho klubom.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný útočník mal podpísanú zmluvu s tímom Al-Jaiš, ale súdil sa s ním pre nezaplatenú mzdu. Klub mu preto odmietol vydať pas s vízami, ako býva v takýchto prípadoch v arabskom štáte bežnou praxou. V Katare tolerujú systém tzv. kafaly, teda akéhosi patronátu, keď sú zamestnanci závislí od zamestnávateľov a bez ich súhlasu nemôžu opustiť krajinu ani zmeniť prácu.

Vyriešenie patovej situácie zvestoval na sociálnej sieti Belounisov brat Mahdi: "Zahir má výstupné víza." O prípad sa zaujímala Medzinárodná federácia profesionálnych futbalistov (FIFPro), ktorá sa chystala vyslať do Kataru delegáciu, aby lobovala za hráčovo uvoľnenie. Katar bude hostiteľom majstrovstiev sveta 2020 a kafala sa stala terčom kritiky aj vo vzťahu k nedôstojným podmienkam, v akých pracujú na štadiónoch robotníci - väčšinou prisťahovalci z iných ázijských krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies