Belle and Sebastian zverejnili singel The Cat With The Cream

NETKY.SK • 8 Január 2015, 13:06 • 2 min
Belle and Sebastian zverejnili singel The Cat With The Cream

BRATISLAVA - Škótska kapela Belle and Sebastian zverejnila skladbu The Cat With The Cream. Pieseň je zároveň najnovším singlom, ktorý sa bude nachádzať na očakávanom albume Girls in Peacetime Want To Dance. Šestica z Glasgowa plánuje nahrávku vydať 19. januára.

slovakia

left justify in out

Produkciu štúdiovky má na starosti Ben H. Allen III, mix Tony Doogan a mastering zas Frank Arkwright. Album bude obsahovať dvanásť skladieb, pričom vyjde aj v digitálnej forme, ale tiež na dvoch vinyloch alebo v rámci špeciálneho box setu na štyroch LP s rôznymi bonusmi. 

 

 

Kapela Belle and Sebastian pôsobí na scéne od roku 1996. Prvý album Tigermilk im vyšiel v júni 1996. Po ňom nasledovalo ďalších sedem štúdiových radových počinov, pričom v britskom albumovom rebríčku sa najviac darilo nahrávkam The Life Pursuit (2006) a Belle and Sebastian Write About Love (2010). Obe sa pritom dostali na ôsmu priečku. Na konte majú aj dve kompilácie, dva živáky, šesť EP nahrávok alebo tiež single ako Legal Man, I'm a Cuckoo, Funny Little Frog, The Blues Are Still Blue či Come on Sister. V súčasnosti v kapele pôsobia Stuart Murdoch (spev, gitara, klávesy), Stevie Jackson (gitara a vokály), Chris Geddes (klávesy), Richard Colburn (bicie), Sarah Martin (klávesy, gitara, spev), Bobby Kildea (gitara, basgitara). V roku 1999 získali BRIT Award pre Nováčika roka a vlani im počas NME Awards udelili Teenage Cancer Trust Outstanding Contribution To Music Award. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies