Belgorodský vrah tvrdí, že nestrieľal do detí, ale do pekla

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 12:29 • 2 min
Belgorodský vrah tvrdí, že nestrieľal do detí, ale do pekla

MOSKVA - Muž, podozrivý z vraždy šiestich ľudí v západoruskom meste Belgorod, odmietol dnes vypovedať, pričom sa odvolal na svoje ústavné právo. Vyšetrovatelia proti nemu vzniesli tri obvinenia: z vraždy, krádeže zbraní a streliva, a krádeže zbraní a streliva s použitím násilia. V najbližších dňoch sa obvinený podrobí aj psychiatrickej expertíze, informovala agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Ruská polícia zadržala Sergeja Pomazuna v utorok večer po 30 hodinách pátrania, a to v areáli železničnej stanice, ktorá sa geograficky nachádza v centre Belgorodu. 

Pomazun chcel z mesta ujsť na nákladnom vlaku, potvrdil hovorca ruského ministerstva vnútra Kirill Gerasimenko. Pri zatýkaní hliadkou nemal pri sebe strelnú zbraň, ale jedného z policajtov zranil nožom, čo si vyžiadalo hospitalizáciu. 

Policajtom, ktorí zasahovali na mieste, Pomazun povedal, že pred dolapením sa skrýval "v blate" - ako spresnila policajná hovorkyňa, v blízkosti železničnej stanice sa nachádza blatistá oblasť. Na margo masovej streľby pri zatýkaní povedal, že "nestrieľal do detí", ale vraj "do pekla".  

Ruská polícia pátrala po Pomazunovi od pondelka, keď ho identifikovala ako podozrivého v prípade šiestich vrážd. Troch ľudí zastrelil v obchode s potrebami pre poľovníkov a ďalších troch na hlavnej ulici pred predajňou. 

Ide o jednu z najhorších masových strelieb v novodobej histórii Ruska, píše agentúra Reuters. Medzi obeťami sú aj dve tínedžerky vo veku 14 a 16 rokov - žiačky školy, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti miesta streľby. V prípade usvedčenia z vrážd môže Pomazun skončiť vo väzení na doživotie.

Pokiaľ ide o priebeh pátrania po Pomazunovi, vedenie ministerstva vnútra vyzdvihlo profesionalitu policajných zložiek, súčasne však upozornilo na to, že zranenie jedného policajta pri zásahu je dôkazom slabej fyzickej, ale aj technickej pripravenosti policajtov. 

Generálplukovník Alexander Čekalin pre RIA Novosti uviedol, že pátracia akcia v Belgorode sa podobala na nedávnu operáciu v Bostone, kde polícia a agenti FBI na predmestí Watertown hľadali podozrivého zo spáchania útokov na Bostonský maratón. "Američania to ale mali ľahšie - vydali príkaz, aby ľudia sedeli doma, a tí sa podriadili. U nás je národ slobodomyseľný a zvedavý, čo sťažilo prácu," vysvetlil Čekalin.   

Ako dodala RIA Novosti, pohreb obetí sa uskutočnili dnes v rodinnom kruhu. Pozostalí si neželali verejnú panychídu ani spoločný pohreb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies