Belgickým futbalom otriasa korupčný škandál

NETKY.SK • 10 Október 2018, 13:33 • 2 min
Belgickým futbalom otriasa korupčný škandál

Brusel - Belgickým futbalom otriasa korupčný škandál. Federálny prokurátor dal v stredu ráno pokyn na domové prehliadky, ktoré prebiehajú v sídlach desiatich kluboch najvyššej súťaže. Vyšetrovanie sa týka prania špinavých peňazí a korupcie.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia už zaistili rôzne dokumenty a elektronické súbory. Okrem domových prehliadok sa vykonávajú výsluchy s členmi predstavenstva futbalových klubov, agentmi hráčov, rozhodcami, právnikmi, účtovnými firmami, či dokonca novinármi a mnohými možnými komplicmi. Veľký počet ľudí zadržali, sudca neskôr rozhodne o možnom zatknutí.

 

Od rána sa zatiaľ uskutočnilo celkom 44 domových prehliadok. Niektoré sa na žiadosť sudcu vykonali aj v 13 domácnostiach v zahraničí, a to vo Francúzsku, Luxembursku, na Cypre, Čiernej Hore, Srbsku a Macedónsku. Zásahy v zahraničí boli koordinované s pomocou Eurojustu. Celkovo sa na tejto akcii v Belgicku zúčastnilo vyše 200 príslušníkov polície.

 

Od rána kauzu sledovalo viacero belgických médií, ktoré neustále monitorujú situáciu. Vyšetrovanie sa týka aj Anderlechtu Brusel, súpera Spartaka Trnava v D-skupine Európskej ligy UEFA 2018/2019. "Maximálne spolupracujeme s políciu a vychádzame jej v ústrety," uviedol tlačový hovorca klubu David Steegen.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies