Belgický sudca ponechal na slobode moslima, ktorý sa priznal k sťatiu v Sýrii

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 07:24 • 2 min
Belgický sudca ponechal na slobode moslima, ktorý sa priznal k sťatiu v Sýrii

BRUSEL - Dvadsaťpäťročný muž, ktorého v Belgicku odsúdili za členstvo v teroristickej organizácii na päť rokov väzenia, z toho polovicu podmienečne, zostáva na slobode.

slovakia

left justify in out

Sudca totiž napriek návrhu prokuratúry na neodkladné uväznenie moslima, ktorý sa podľa informácií belgickej tlače priznal dokonca k sťatiu v Sýrii, nepovažoval uvalenie väzby za potrebné.

 

Ak sa Iliass K. proti vynesenému rozsudku odvolá, môže stráviť na slobode aj niekoľko mesiacov až do definitívneho verdiktu belgickej justície.

 

K spomínanému sťatiu sa muž priznal počas telefonického rozhovoru, ktorého záznam získali noviny Het Laatste Nieuws. O obeti sa pri tejto príležitosti vyjadril ako o "kacírovi" a poznamenal: "Odrezali sme mu hlavu".

 

Podľa oficiálne nepotvrdených mediálnych informácií sa teraz toto priznanie stane predmetom vyšetrovania, ktoré zrejme povedie k ďalšiemu procesu s Iliassom K.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies