Belgický súd zakázal nevestinec s iniciálami exšéfa MMF

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 19:20 • 2 min
Belgický súd zakázal nevestinec s iniciálami exšéfa MMF

PARÍŽ - Belgický súd vyhovel sťažnosti bývalého generálneho riaditeľa Medzinárodného menového fondu Dominiqua Straussa-Kahna, ktorého pobúril názov v apríli otvoreného nevestinca v Belgicku nesúceho názov DSK, čo sú iniciály, pod ktorými je Strauss-Kahn známy najmä vo frankofónnych krajinách.

slovakia

left justify in out

O verdikte v utorok informovali tamojšie médiá. Súd podľa ich informácií v pondelok vyhovel Straussovi-Kahnovi, ktorý tvrdil, že ide o "zámerný výber písmen, pod ktorými ich klienta všetci poznajú". Majiteľ zariadenia Dominique Alderweireld tiež známy ako Dodo la Saumure sa však obhajoval tvrdením, že ide o skratku Dodo Sex Klub a nie o odkaz na bývalého ministra financií, ktorého politickú kariéru pochovalo prevalenie sa veľkých sexuálnych škandálov. Do nich mal byť podľa prokuratúry zapletený aj samotný Dodo, ktorý mal Francúzovi ženy na jeho sexuálne oslavy dohadzovať. Šesťdesiatštyriročný muž to však popiera.

 

Alderweireld sa už dokonca nechal počuť, že okrem zariadenia DSK v belgickom meste Blaton, kde je prostitúcia legálna, plánuje otvoriť ďalší podnik v Belgicku s názvom Carlton. Rovnaký názov niesol aj luxusný hotel vo francúzskom meste Lille, kde sa sexuálne orgie za účasti Straussa-Kahna konali. Bývalý šéf fondu sa ohradzoval, že nemal tušenie o tom, že ženy sú prostitútky. Prokuratúra však voči nemu, Alderweireldovi a ďalším jedenástim osobám minulý rok vzniesla obvinenia z kupliarstva v rámci organizovanej skupiny. Verdikt sa očakáva v priebehu tohto roka. 

 

Niekdajšieho prominentného francúzskeho socialistického politika v máji 2011 zatkla americká polícia krátko po tom, ako opustil svoj newyorský hotel. Chyžná ho totiž obvinila zo 


sexuálneho útoku. Jej výpoveď i dôveryhodnosť bola neskôr spochybnená a proces zrušený, Strauss-Kahn však medzitým aj vo svetle ďalších škandálov odstúpil z čela MMF. Následne chyžnú zažaloval a žiadal od nej milión dolárov ako odškodné za ujmu na cti. Až koncom roka 2012 sa mimosúdne dohodli, údajne jej vyplatil státisíce dolárov. Škandál však Straussa-Kahna, už v tom čase veľkého konkurenta vtedajšieho prezidenta Nicolasa Sarkozyho, s najväčšou pravdepodobnosťou pripravil o zisk prezidentského kresla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies