Belgický súd posiela komika Dieudonného za antisemitské výroky do väzenia

NETKY.SK • 20 Január 2017, 13:33 • 2 min
Belgický súd posiela komika Dieudonného za antisemitské výroky do väzenia

BRUSEL – Francúzsky komik Dieudonné M'Bala M'Bala bude pykať za antisemitské výroky. Odvolací súd v belgickom Liege potvrdil, že za svoje výroky pôjde do väzenia na dva roky a musí zaplatiť pokutu 9000 eur. Trest sa viaže na dve verejné vystúpenia v Belgicku v roku 2012.

slovakia

left justify in out

Dieudonné sa pred súdom zodpovedal za podnecovanie a šírenie nenávisti prostredníctvom diskriminačných, antisemitských a revizionistických vyhlásení. Za podobné prečiny bol už v minulosti trikrát odsúdený, keďže jeho žarty sú neraz na hrane zákona. Informoval o tom belgický denník La Libre Belgique.

 

Aktuálny rozsudok súvisí s dvoma vystúpeniami v mestečku Herstal spred piatich rokov. Dieudonné v nich spochybnil existenciu plynových komôr, Adolfa Hitlera nazval "milým chlapcom" a vyhlásil, že "Ježiš mal byť súdený po boku Hitlera v Norimbergu". Viac ako 1000 poväčšine mladých divákov sa na jeho vyhláseniach dobre bavilo a smialo.

 

Okrem trestu musí dať Dieudonné zverejniť 20-stranový rozsudok v dvoch belgických denníkoch – Le Soir a La Libre Belgique. Francúzsky komik sa proti rozhodnutiu súdu odvolal.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies