Belgický súd pohrozil Facebooku pokutou 100 mil. eur za porušovanie súkromia

NETKY.SK • 17 Február 2018, 14:48 • 2 min
Belgický súd pohrozil Facebooku pokutou 100 mil. eur za porušovanie súkromia

BRUSEL - Belgický súd v piatok pohrozil sociálnej sieti Facebook pokutou do výšky 100 miliónov eur, ak aj naďalej bude porušovať zákony o ochrane súkromia a sledovať používateľov na internetových stránkach tretích strán.

slovakia

left justify in out

Žalobu podali belgickí ochrancovia súkromia. Súd ďalej rozhodol, že Facebook musí zmazať všetky nelegálne zhromaždené údaje o belgických občanoch, a to aj o ľuďoch, ktorí Facebook vôbec nepoužívajú. "Facebook nás nedostatočne informuje o zhromažďovaní údajov o nás, o type zhromažďovaných údajov, čo s nimi robí i o tom, ako dlho ich uchováva," píše súd v zdôvodnení. "Navyše nezískava náš súhlas k zhromažďovaniu a uchovávaniu všetkých týchto informácií.

 

Belgický súd prikázal Facebooku, aby ukončil zhromažďovanie údajov o občanoch

 

Facebook tak môže dostať pokutu 250.000 eur denne, najviac však 100 miliónov eur, ak sa nepodrobí rozhodnutiu súdu. Sieť sa však plánuje proti verdiktu odvolať. Facebook používa rôzne metódy sledovania správania sa ľudí na internete aj mimo jeho vlastných webových stránok. Jednou z metód sú napríklad tzv. cookies alebo neviditeľné pixely na stránkach tretích strán.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies