Belgický prokurátor navrhol väzobné stíhanie troch podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 28 Marec 2016, 13:33 • 2 min
Belgický prokurátor navrhol väzobné stíhanie troch podozrivých z terorizmu

BRUSEL - Belgický prokurátor navrhol dnes väzobné stíhanie troch osôb podozrivých z účasti na aktivitách teroristickej skupiny.

slovakia

left justify in out

Trojica bola medzi štyrmi ľuďmi, ktorých polícia zadržala v nedeľu pri raziách v metropole Brusel a v severobelgických mestách Mechelen a Duffel. Informovala o tom agentúra AP.

 

Aké teroristické aktivity trojica vyvíjala, belgická prokuratúra nespresnila. Neuviedla ani to, či obvinenia vznesené voči trom zadržaným nejako súvisia s minulotýždňovými bombovými útokmi, pri ktorých na bruselskom letisku a v stanici metra zahynulo 35 ľudí. Troch obvinených úrad belgického federálneho prokurátora identifikoval len ako Yassina A., Mohameda B. a Aboubakera O. Štvrtého zadržaného prepustili bez obvinenia.

 

Atentáty na bruselskom letisku Zaventem a na stanici metra Maelbeek, ku ktorým došlo 22. marca, si vyžiadali 35 obetí a vyše 300 zranených. K zodpovednosti za útoky sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona