Belgický princ sa zranil pri lyžovačke v rakúskych Alpách

NETKY.SK • 20 Február 2013, 12:13 • 2 min
Belgický princ sa zranil pri lyžovačke v rakúskych Alpách

Belgický princ sa zranil pri lyžovačke v rakúskych Alpách - Politika Belgický princ Laurent utrpel zranenie počas lyžovačky v tirolských Alpách v Rakúsku. Spravodajský server VRT s odvolaním sa na hovorcu Univerzitnej nemocnice v Innsbrucku Johannesa Schw

slovakia

left justify in out

img

Belgický princ Laurent utrpel zranenie počas lyžovačky v tirolských Alpách v Rakúsku.

Spravodajský server VRT s odvolaním sa na hovorcu Univerzitnej nemocnice v Innsbrucku Johannesa Schwambergera informoval, že 49-ročný princ nie je v ohrození života. Podľa belgických médií si princ počas lyžovačky poranil brucho, čo však nikto oficiálne nepotvrdil. 

Princ sa zranil v pondelok pri zrážke s iným lyžiarom, do nemocnice ho prijali v utorok na pozorovanie, spresnil hovorca podľa denníka La libre Belgique.

Dodal, že na dnes sú naplánované ďalšie vyšetrenia a na ich základe lekári rozhodnú, kedy princa z nemocnice prepustia. Podľa hovorcu sa tak stane najneskôr v piatok.

Princ Laurent je tretím potomkom kráľa Alberta a v Rakúsku je na dovolenke s manželkou a tromi deťmi. Ako pripomína agentúra DPA, princ sa často objavuje na stránkach belgickej tlače, keďže rád jazdí nedovolenou rýchlosťou, bez konzultácií s vládou podniká diplomatické cesty a v minulosti mal blízke kontakty s líbyjským vedením.

Ako pripomína agentúra AP, počas lyžovačky v Rakúsku sa vážne zranil aj brat holandského následníka trónu Willema-Alexandra, princ Johan Friso, ktorého pred rokom v rakúskych Alpách zasypala lavína a odvtedy je v kóme. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona