Belgický princ Laurent oslavoval na čínskej ambasáde, hrozí mu strata dotácií

NETKY.SK • 7 August 2017, 16:16 • 2 min
Belgický princ Laurent oslavoval na čínskej ambasáde, hrozí mu strata dotácií

BRUSEL - Belgický princ Laurent, mladší brat kráľa Filipa, bol aj napriek zákazu premiéra Charla Michela stretávať sa s cudzími hodnostármi vyfotografovaný ako účastník podujatia pri príležitosti 90. výročia založenia čínskej armády, ktoré sa konalo 19. júla na čínskej ambasáde v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Belgické médiá dnes upozornili, že fotografiu, na ktorej je princ Laurent zachytený v spoločnosti čínskych hodnostárov a belgických vojakov, zverejnil samotný princ na svojom účte na Twitteri. Kráľovský palác na to zatiaľ nezareagoval a princ Laurent pre médiá potvrdil, že bol na tejto akcii na "osobné pozvanie".

 

Po viacerých diplomatických incidentoch z posledných rokov, ktoré vzbudili nevôľu kráľovského dvora a federálnej vlády, premiér Michel upozornil princa Laurenta, že sa nemôže stretávať s cudzími hodnostármi bez predošlého súhlasu vlády.

 

V opačnom prípade riskuje stratu dotácií, ktorú mu federálna vláda vypláca každý rok ako členovi najužšej kráľovskej rodiny. Ide o sumu vo výške 308.000 eur.

 

Belgická televízna stanica RTBF však upozornila, že návrh na zrušenie dotácií pre princa Laurenta by musel odobriť aj federálny parlament.

 

Premiér Michel porušenie zákazu zo strany princa odmietol komentovať, podľa belgických médií však neskrýva, že ho "nová osobná" iniciatíva princa nahnevala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies