Belgický princ Amedeo a jeho manželka Elisabetta Maria Von Wolkenstein Rosboch sa stali rodičmi

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 12:28 • 2 min
Belgický princ Amedeo a jeho manželka Elisabetta Maria Von Wolkenstein Rosboch sa stali rodičmi

BRUSEL - Belgický princ Amedeo a jeho manželka Elisabetta Maria Von Wolkenstein Rosboch sa stali rodičmi.

slovakia

left justify in out

V utorok 17. mája privítali v Nemocnici svätého Petra v Bruseli na svete dcéru, ktorej dali meno Anna Astrid. Princezná po narodení vážila 3265 gramov a merala takmer 52 centimetrov. "Všetci sú veľmi šťastní. Dievčatko dostalo meno po jej starých mamách, Anne z matkinej strany a Astrid z otcovej strany," vyjadril sa hovorca belgického kráľovského paláca pre americký magazín People.


Tridsaťročný Amedeo sa so svojou o dva roky mladšou partnerkou zoznámil už počas štúdia v Londýne, pričom svoj vzťah držali spočiatku v tajnosti. Dvojica sa zasnúbila vo februári 2014. Svadba sa následne konala už v júli toho istého roku v Ríme. Prvorodený potomok bude siedmym v rámci nástupníctva na belgický trón.


Amedeo je belgickým princom, najstarším synom princeznej Astrid a prvým vnúčaťom bývalého belgického kráľa Alberta II. a kráľovnej Paoly. V súčasnosti je šiestym v rámci nástupníctva na trón, na ktorom od roku 2013 sedí belgický kráľ Phillipe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies