Belgický premiér zažíva rodinnú drámu: Jeho družka prišla o dieťa

NETKY.SK • 10 December 2014, 17:34 • 2 min
Belgický premiér zažíva rodinnú drámu: Jeho družka prišla o dieťa

BRUSEL - Belgický premiér Charles Michel dnes z rodinných dôvodov pozastavil svoju úradnú činnosť do piatku 12. decembra. Jeho družka totiž prišla o dieťa, ktoré sa malo narodiť v marci.

slovakia

left justify in out

Michel (38) - najmladší premiér v histórii Belgicka - čakal dieťa so svojou mladšou družkou Amélie Derbaudrenghienovou (33). Pár je spolu už šesť rokov a okrem spoločných politických záujmov v rámci liberálneho Reformného hnutia ich spája aj spoločný dátum narodenia - 21. december.
     

Derbaudrenghienová v súčasnosti pracuje ako poradkyňa ministra pre rozpočet Oliviera Chastela.
     

Premiér pre belgické médiá potvrdil, že najbližšie dva dni nebude v úrade. Rozhodol sa byť v nemocnici spolu so svojou družkou, ktorá bola hospitalizovaná v piatom mesiaci tehotenstva. Lekárom sa dieťa nepodarilo zachrániť.
       

Predseda vlády sa preto nezúčastní na oficiálnej ceremónii v parlamente na počesť zosnulej kráľovnej Fabioly. Jeho miesto prevezme podpredseda federálnej vlády Kris Peeters. Na piatkovom pohrebe manželky bývalého kráľa Baudouina už premiér chýbať nebude.
     

Charles Michel je už otcom 11-ročného chlapca Maximiliana, ktorého mal so svojou prvou manželkou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies