Belgický premiér vyzval na ukončenie prístupových rozhovorov s Tureckom

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 14:33 • 2 min
Belgický premiér vyzval na ukončenie prístupových rozhovorov s Tureckom

BRUSEL - Belgický premiér Charles Michel dnes uviedol, že je načase, aby Európska únia prijala konečné rozhodnutie ohľadom prístupového procesu Turecka do EÚ, ktorý sa podľa neho dostal do slepej uličky.

slovakia

left justify in out

Po mesiacoch provokácií zo strany tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana aj "masochizmus musí mať svoje hranice", vyjadril sa Michel v rozhovore pre agentúru AP.

"Podľa mňa prístupový proces nie je tým správnym rámcom pre úspešný dialóg s Tureckom" povedal belgický premiér. "Povedzme si úprimne - počas posledných niekoľko mesiacov sa turecká vláda čoraz viac vzďaľuje od európskych hodnôt."

Ukončenie prístupových rozhovorov s Ankarou požaduje aj Rakúsko a čoraz menej členských štátov EÚ podľa AP považuje Turecko za konštruktívneho partnera.

Nedávne referendum v Turecku rozšírilo právomocí tureckého prezidenta, čo vyvolalo obavy o ďalší osud tamojšej demokracie.

Erdogan predstaviteľom Európskej únie odkázal, že by mohol vypísať referendum o tom, či má pokračovať v prístupových rokovaniach s EÚ.






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies