Belgický premiér prijal Abbása, ktorý opäť odsúdil výstavbu židovských osád

NETKY.SK • 9 Február 2017, 15:37 • 2 min
Belgický premiér prijal Abbása, ktorý opäť odsúdil výstavbu židovských osád

BRUSEL - Belgický premiér Charles Michel prijal dnes v Bruseli palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása, s ktorým hovoril aj o nelegálnej výstavbe židovských osád na okupovaných palestínskych územiach.

slovakia

left justify in out

Belgická televízia RTBF pripomenula, že ide už o druhé premiérovo vyjadrenie politického postoja k tejto téme po tom, ako sa začiatkom týždňa v Jeruzaleme stretol so zástupcami dvoch mimovládnych organizácií, ktoré otvorene kritizujú izraelskú politiku výstavby nových bytových jednotiek na území Predjordánska.

 

Tlačová agentúra Belga uviedla, že izraelský premiér Benjamin Netanjahu v stredu ostro kritizoval Michelove stretnutie s ľuďmi z organizácií Breaking the Silence a B'Celem a belgickej vláde odkázal, že by si mala vybrať: buď zmení svoj doterajší postoj, alebo bude pokračovať v doterajšej protiizraelskej politike.

 

Michel dnes na úrade vlády oficiálne prijal palestínskeho prezidenta, s ktorým hovoril aj o zákone izraelskej vlády z roku 2016, ktorý plánuje rozšíriť výstavbu osád na okupovaných územiach.

 

Abbás v tejto súvislosti upozornil, že predmetný izraelský zákon spochybňuje medzinárodné postavenie Bezpečnostnej rady OSN.

 

"Zaviazali sme sa, že predstavíme tento prípad vo všetkých medzinárodných orgánoch a budeme apelovať na medzinárodné súdy, aby sme chránili a bránili našu existenciu na zemi Palestíny," vyhlásil Abbás v Bruseli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona