Belgický kráľovský pár navštívil miesto najnovšieho islamistického útoku Charleroi

NETKY.SK • 9 August 2016, 18:45 • 2 min
Belgický kráľovský pár navštívil miesto najnovšieho islamistického útoku Charleroi

CHARLEROI - Belgický kráľ Filip a kráľovná Matilda navštívili dnes miesto na juhu krajiny, kde terorista alžírskeho pôvodu v sobotu zranil mačetou dve policajtky. S Filipom ako hlavou štátu sa tiež zhovárali kolegovia ťažko zranených žien na policajnej strážnici v danej časti mesta Charleroi, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K útoku 33-ročného muža, ktorý sa zdržiaval v Belgicku ilegálne, sa hlási organizácia Islamský štát (IS). Ide tak o ďalší krvavý incident spájaný s islamistickým terorizmom po marcových bombových útokoch v Bruseli. Útočník zomrel v nemocnici po tom, ako ho postrelil kolega napadnutých policajtiek.

 

Kráľovský pár už navštívil aj nemocnicu v Charleroi, kde je hospitalizovaná jedna zo zranených žien.

 

Agentúra Belga v pondelok uviedla, že zdravotný stav oboch napadnutých policajtiek sa zlepšuje, prebudili ich z umelého spánku a čakajú na ďalšie chirurgické zákroky. Jednu z nich previezli na univerzitnú kliniku Saint-Luc v Bruseli, kde mala dnes podstúpiť druhú plastickú operáciu tváre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies