Belgický kráľ navštívi Charleroi, kde došlo k útoku mačetou na policajtov

NETKY.SK • 8 August 2016, 18:05 • 2 min
Belgický kráľ navštívi Charleroi, kde došlo k útoku mačetou na policajtov

BRUSEL - Zdravotný stav oboch policajtiek, ktoré v sobotu v belgickom meste Charleroi napadol mačetou 33-ročný muž pôvodom z Alžírska, sa zlepšuje. Obe ženy prebudili z umelého spánku, sú pri vedomí, komunikujú so zdravotným personálom a čakajú na ďalšie plastické chirurgické zákroky, uviedla tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Jednu zo zranených policajtiek, ktorú Belga označila ako Corinne, dnes previezli na univerzitnú kliniku Saint-Luc v Bruseli, kde v utorok podstúpi druhú plastickú operáciu tváre, ktorú si vyžiadalo čiastočné ochrnutie jej ľavej strany čeľuste.

 

Aj Hakima, druhá zranená policajtka, ktorej zranenia boli vážnejšie, už bola prebudená z umelého spánku a rovnako čaká na ďalšie operácie, ktoré majú čo najúčinnejšie zakryť stopy po jazvách spôsobené atentátnikom, ku ktorého vyčíňaniu sa prihlásila skupina Islamský štát (IS). Dátum jej ďalších rekonštrukčných operácií zatiaľ nestanovili.

Tretí policajt, ktorý neutralizoval útočníka, medzitým vyhľadal psychologickú pomoc.

 

Belgický kráľ Filip oznámil, že v utorok predpoludním navštívi v Charleroi miesto, kde došlo k útoku mačetou na policajtov. Kráľ následne navštívi nemocnicu, kde je hospitalizovaná jedna zo zranených policajtiek, a pri tejto príležitosti sa stretne aj s predstaviteľmi mesta a s policajným personálom, ktorý mal službu v sobotu, v čase útoku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies