Belgický exminister: Krajina bude závislá od Nemecka a Francúzska

NETKY.SK • 9 Máj 2011, 07:14 • 2 min
Belgický exminister: Krajina bude závislá od Nemecka a Francúzska

Belgický exminister Krajina bude závislá od Nemecka a Francúzska - Politika Popredný predstaviteľ flámskej Socialistickej strany (sp. a) a viacnásobný minister vnútra Louis Tobback (73) v nedeľu šokoval belgickú a najmä flámsku verejnosť, keď vyhlásil, že

slovakia

left justify in out

Popredný predstaviteľ flámskej Socialistickej strany (sp.a) a viacnásobný minister vnútra Louis Tobback (73) v nedeľu šokoval belgickú a najmä flámsku verejnosť, keď vyhlásil, že Belgicko sa v budúcnosti stane ekonomicky závislé od Nemecka a politicky bude závisieť od susedného Francúzska. Uviedla to agentúra Belga.
      "Nikdy nebudeme mať nezávislé Flámsko," vyhlásil Tobback, ktorý je od roku 1995 starostom 92-tisícového mesta Leuven ležiaceho neďaleko Bruselu a vo vysokej politike pôsobí od roku 1974. Za svoju neúnavnú politickú činnosť mu bol v roku 2005 pridelený titul "štátny minister".
      V nedeľňajšom vystúpení v relácii De Zevende Dag flámskej televíznej stanice VRD Tobback pripustil, že vyhlásenie americkej ratingovej agentúry Standard&Poors o neznížení krátkodobej kredibility Belgicka je dobré pre krajinu, vzápätí na to však dodal: "My sa naším konaním sami zosmiešňujeme pred očami sveta." Narážal tým na patovú situáciu, keď politici dvoch belgických regiónov - holandsky hovoriaceho Flámska a francúzsky hovoriaceho Valónska - nedokážu nájsť kompromis o vytvorení novej vlády už od vlaňajších júnových parlamentných volieb.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona