Belgický brankár Van Damme prehral boj s leukémiou. Mal len 28 rokov

NETKY.SK • 30 Marec 2022, 14:09 • 2 min
Belgický brankár Van Damme prehral boj s leukémiou. Mal len 28 rokov

BRUGGY – Futbalový klub Cercle Bruggy sa spamätáva z obrovskej tragédie. Gólman Miguel Van Damme podľahol vo veku 28 rokov po dlhoročnom boji zákernej leukémii. Smutnú správu oznámili predstavitelia mužstva.

slovakia

left justify in out

Van Damme začal nastupovať za Bruggy v roku 2014, pred sezónou 2016/2017 mu lekári počas zdravotnej prehliadky diagnostikovali zákernú chorobu. Hoci sa od tej doby dokázal k mužstvu niekoľkokrát pripojiť, jeho kariéra bola ochorením vážne poznačená. Futbalista v roku 2020 oznámil, že mu špecialisti nedávajú veľkú nádej, pretože liečba už nezaberá.

 

img

 

„Slová nedokážu vyjadriť, čo cítime, aj keď sme vedeli, že už nejaký čas nie je situácia dobrá. Miguel, tvoje odhodlanie a sila neustále bojovať napriek neustálym prekážkam, bola obdivuhodná. Si príkladom vytrvalosti a pozitívneho a bojovného ducha. Si zdrojom inšpirácie pre všetkých, ktorí bojujú,“ znie oficiálne stanovisko klubu.

 

 

Predstavitelia tímu s futbalistom v minulosti aj po ochorení niekoľkokrát predĺžili zmluvu a dúfali, že sa situácia zmení k lepšiemu. Sociálne siete klubu sa včera obliekli do čiernej farby a fanúšikovia na dnes o 19:00 naplánovali minútu ticha na počesť mladého hráča. Van Damme po sebe zanechal vdovu a malé dieťa, ktoré sa narodilo minulý rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies