Belgickú ministerku žiadajú, aby po správe EÚ o bezpečnosti letísk odstúpila

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 12:46 • 2 min
Belgickú ministerku žiadajú, aby po správe EÚ o bezpečnosti letísk odstúpila

BRUSEL - Na belgickú ministerku dopravy Jacqueline Galantovú vyvíjajú nátlak, aby odstúpila po zverejnení tajnej správy Európskej únie, ktorá sa zaoberá predchádzajúcimi chybami v dohľade nad bezpečnosťou na letiskách po celom Belgicku. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tajný dokument EÚ z vlaňajška zverejnili dve belgické opozičné strany. Uvádzalo sa v ňom, že dozor nad bezpečnostnými opatreniami na belgických letiskách bol nedostatočný a stali sa niektoré vážne chyby v spôsobe, akým boli organizované bezpečnostné kontroly.

 

Odhalenia nasledovali po teroristických útokoch z 22. marca na bruselskom letisku Zaventem a na stanici metra v blízkosti inštitúcií EÚ. Pri útokoch zahynulo 32 ľudí, z toho 16 na letisku.

 

Dnes má zasadať parlament a opozičné strany oznámili, že ministerku podrobia v tejto záležitosti dôkladnému vypočúvaniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies