Belgicku chýbajú tisíce policajtov, ich prípravu podľa ministra nemožno urýchliť

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 13:32 • 2 min
Belgicku chýbajú tisíce policajtov, ich prípravu podľa ministra nemožno urýchliť

BRUSEL - Belgická polícia nemá dostatok personálu. Na túto skutočnosť upozornili v pondelok viaceré denníky v krajine. Minister vnútra Jan Jambon odkázal, že proces odbornej prípravy budúcich policajtov nemožno urýchliť.

slovakia

left justify in out

Televízna a rozhlasová stanica RTBF v tejto súvislostí uviedla, že v súčasnosti chýba 3707 policajtov, čo je citeľné hlavne vo veľkých mestách krajiny. Údaje poskytlo ministerstvo vnútra na podnet poslancov federálneho parlamentu. Federálnej polícii k celkovému počtu 13.500 osôb chýba 1610 príslušníkov, kým na úrovni miestnej polície chýba 31.281 zamestnancom v uniforme 2097 kolegov.

 

V dôsledku nedostatočného počtu strážcov poriadku v troch zo štyroch policajných zón je príslušníkov menej, než stanovuje právny rámec. Policajné odborové centrálny naznačujú, že situácia dospela blízko ku "kritickému bodu", čo v praxi znamená kopenie nadčasov, prácu cez sviatky a odkladanie dovoleniek pre príslušníkov polície.

 

"Často prijímame rozhodnutia vykonávať menej hliadok," povedal pre médiá Vincent Houssin z odborovej centrály SLFP. Tá je s počtom 18.000 členov najväčšou odborárskou základňou belgických policajtov.

Odbory vyzvali ministra vnútra, aby urýchlil proces náboru nových policajtov. Jambon však tvrdí, že ide o proces, ktorý už prebieha, ale ktorý potrebuje svoj čas. Dodal, že všetky policajné školy a akadémie sú plné, nemožno však urýchliť alebo obmedziť výcvik kadetov, lebo budúci policajti musia byť dobre vyškolení a pripravení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies