Belgicko zrejme zníži stupeň varovania pred teroristickými útokmi

NETKY.SK • 19 Január 2018, 16:13 • 2 min
Belgicko zrejme zníži stupeň varovania pred teroristickými útokmi

BRUSEL - Belgická vláda na budúci týždeň pravdepodobne zníži úroveň varovania pred teroristickými útokmi z tretieho na druhý stupeň. Uviedli to v piatok viaceré belgické médiá.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie o zmene stavu sa očakáva na budúci pondelok (22.1.) od Úradu pre koordináciu a analýzu hrozieb (OCAM), ktorý podrobne sleduje situáciu v krajine.

 

Denník L'echo uviedol, že "podľa viacerých zdrojov je veľmi dobrá šanca", že úroveň ohrozenia bude znížená na druhý stupeň - z "možnej a pravdepodobnej" na "nepravdepodobnú" hrozbu.

Podľa denníka to však neznamená, že už od utorka 23. januára zmiznú z ulíc belgických miest vojaci.

 

Najmä v Bruseli je viac ako pravdepodobné, že predstavitelia ozbrojených síl budú aj naďalej hliadkovať na strategických miestach, ako sú dôležité štátne úrady, európske inštitúcie, veľvyslanectvá či synagógy, pre ktoré aj naďalej zostane v platnosti tretí stupeň ohrozenia. Belgická federálna vláda zaviedla tretí všeobecný stupeň ohrozenia 16. novembra 2015. Reagovala tak na krvavé teroristické útoky v Paríži, na ktorých sa zúčastnili aj belgickí štátni občania a ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych a 413 hospitalizovaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona