Belgicko zmierňuje opatrenia, v máji sa otvoria terasy reštaurácií a barov

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 10:01 • 2 min
Belgicko zmierňuje opatrenia, v máji sa otvoria terasy reštaurácií a barov

BELGICKO - Belgicko plánuje na budúci mesiac znovu otvoriť vonkajšie sedenie reštaurácií, barov a krčiem, ako aj zrušiť zákaz vychádzania.

slovakia

left justify in out

Počty nových prípadov koronavírusu v Belgicku klesajú, a vláda sa preto rozhodla, že je načase začať uvoľňovať pandemické opatrenia. Reštaurácie a bary boli pre pandémiu zatvorené od polovice októbra. Ich majitelia dokonca v poslednej dobe lobovali za opätovné otvorenie, a od 8. mája budú môcť uvítať zákazníkov na vonkajších terasách. Od 26. apríla budú môcť otvoriť salóny krásy, kaderníctva, tetovacie štúdiá či prevádzky obchodov.

 

img


Premiér Alexander De Croo vyhlásil, že Belgicko sa rozhodlo ísť cestu opatrného uvoľňovania opatrení. Počet nových prípadov, podľa neho, v priebehu posledného týždňa klesol o 19 %, no situácia v nemocniciach naďalej zostáva kritická. Ďalšia fáza uvoľňovania opatrení by mala prísť v júni. Existuje predpoklad, že Belgicku dovtedy zaočkujú veľkú väčšinu ľudí nad 65 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies