Belgicko zatvorí ambasádu v Sýrii

NETKY.SK • 29 Marec 2012, 12:03 • 2 min
Belgicko zatvorí ambasádu v Sýrii

Belgicko zatvorí ambasádu v Sýrii - Politika Belgicko uzatvorí svoju ambasádu v sýrskom Damasku, oznámil po dnešnom zasadnutí vlády minister zahraničných vecí Didier Reynders. Zdôvodnil to zhoršovaním bezpečnostných podmienok v Damasku, ale aj želaním Bel

slovakia

left justify in out

img

Belgicko uzatvorí svoju ambasádu v sýrskom Damasku, oznámil po dnešnom zasadnutí vlády minister zahraničných vecí Didier Reynders. 
      Zdôvodnil to zhoršovaním bezpečnostných podmienok v Damasku, ale aj želaním Belgicka "zvýšiť úroveň protestu" voči postupu sýrskeho prezidenta Bašára Asada proti opozícii. Ministra citovala belgická tlačová agentúra Belga.
      Podobné kroky urobilo v predchádzajúcich týždňoch niekoľko členských krajín Európskej únie - Nemecko, Francúzsko, Británia, Taliansko, Španielsko, Slovensko a Holandsko.
      Belgická vláda odvolala svojho veľvyslanca, rozhodla sa však ponechať v Damasku diplomata nižšej úrovne. Bude pracovať v kancelárii delegácie EÚ v Sýrii, ktorá zostáva otvorená, povedal Reynders.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies