Belgicko rozbehlo nábor odborníkov, ktorí budú chrániť krajinu pred kyberútokmi

NETKY.SK • 29 August 2017, 12:45 • 2 min
Belgicko rozbehlo nábor odborníkov, ktorí budú chrániť krajinu pred kyberútokmi

BRUSEL - Belgické federálne ministerstvo obrany rozbehlo rozsiahlu náborovú kampaň v snahe zamestnať počítačových expertov, ktorých poslaním bude chrániť Belgicko pred počítačovými útokmi.

slovakia

left justify in out

Belgická televízna stanica RTBF dnes uviedla, že náborom odborníkov sa zaoberá Federálna služba pre nábor pracovníkov (Selor). Tá sa zameriava na odborníkov, ktorým nie sú cudzie techniky hackovania a ktorí majú skúsenosti s obranou kybernetických systémov.

 

Podľa Selor je táto ponuka práce veľmi špeciálna a veľmi "ostrá". Ministerstvo obrany sa netají zámerom, že chce v najbližších rokoch prijať 200 špecialistov, ktorí zaistia krajine ústrednú jednotku kybernetickej obrany.

 

Odborníci z oblasti informačných technológií podľa RTBF nebudú brániť iba počítačové systémy armády, ale budú pomáhať aj belgickej centrále pre kybernetické zabezpečenie, ktorá podlieha priamo premiérovi. Nový kybernetický útvar by mal byť schopný nielen brániť záujmy krajiny, ale aj útočiť, respektíve odpovedať na zaznamenané počítačové útoky.

 

Belgicko sa podľa RTBF snaží dohnať veľké oneskorenie v tejto oblasti, najmä keď susedné štáty už investovali milióny eur do programov kybernetickej ochrany. Holandsko má napríklad funkčný veliaci útvar kyberochrany už vyše roka a holandská vláda chce vytvoriť aj globálnu sieť kybernetických diplomatov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies