Belgicko pre bezpečnosť predlžuje hliadkovanie vojakov v uliciach miest do októbra

NETKY.SK • 26 August 2016, 16:22 • 2 min
Belgicko pre bezpečnosť predlžuje hliadkovanie vojakov v uliciach miest do októbra

BRUSEL - Belgická federálna vláda schválila dnes pokračovanie misie ozbrojených zložiek v uliciach miest do 2. októbra. V súčasnosti v uliciach belgických miest v rámci operácie Ostražitý strážca hliadkuje 1828 vojakov, pripomenula tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Predĺženie misie, ktorá má odradiť potenciálne teroristické útoky, potvrdili ministri vnútra a obrany, Jan Jambon a Steven Vandeputte. Vláda vychádza aj z odporúčaní Úradu pre koordináciu a analýzu hrozieb (OCAM), ktorý predložil najnovšiu analýzu o hrozbách pre bezpečnosť krajiny v utorok 22. augusta.

 

"Po získaní stanovísk strategického výboru pre spravodajské a bezpečnostné služby... Rada ministrov rozhodla o rozmiestnení 1828 vojakov v uliciach na ďalšie obdobie jedného mesiaca, od 3. septembra do 2. októbra 2016," uviedli ministri Jambon a Vandeputte v spoločnom vyhlásení.

 

OCAM odporučil ponechať v platnosti súčasný tretí všeobecný stupeň ohrozenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona