Belgicko postúpilo na MS 2018, nečakaná facka pre Francúzov

NETKY.SK • 4 September 2017, 08:32 • 2 min
Belgicko postúpilo na MS 2018, nečakaná facka pre Francúzov

BRATISLAVA - Futbalová reprezentácia Belgicka je šiestou v poradí, ktorá už má istotu účasti na budúcoročných majstrovstvách sveta v Rusku. Rozhodla o tom nedeľňajším triumfom 2:1 v Aténach nad domácim Gréckom v H-skupine európskej časti kvalifikácie. Belgičania majú na svojom konte 22 bodov a s predstihom sa stali víťazmi celej skupiny.

slovakia

left justify in out

Pred Belgickom mali istú účasť na záverečnom turnaji MS 2018 usporiadateľské Rusko, Brazília, Irán, Japonsko a Mexiko.O miestenku v baráži, do ktorej postúpi osem z deviatich tímov na druhých miestach sa v októbri "pobijú" výbery Grécka, Bosny a Hercegoviny a Cypru.


Prekvapením na úkor veľkého favorita sa udialo v Toulouse, kde domáci Francúzi iba remizovali s reprezentáciou Luxemburska 0:0. Na čele A-skupiny majú náskok už len bod pred Švédmi, ktorí triumfovali v Bielorusku 4:0.

V B-skupine Švajčiari zvíťazili nad domácimi Lotyšmi 3:0 a reprezentácia Portugalska si pripísala triumf 1:0 nad Maďarmi, ktorí od 30. min hrali bez vylúčené niekdajšieho hráča Slovana Bratislava Tamása Priskina. Práve tímy Švajčiarska a Portugalska si v októbri rozdelia miestenky - na MS a do baráže.

V nedeľu sa konala aj dohrávka sobotňajšieho súboja I-skupiny medzi Chorvátskom a Kosovom, ktorý v sobotu prerušili pre nespôsobilú hraciu plochu v 27. min. V Záhrebe sa počasie umúdrilo a domáci výber si pripísal tri body za triumf 1:0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies