Belgicko napreduje v registrácii predplatených SIM kariet po teroristických útokoch

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 18:09 • 2 min
Belgicko napreduje v registrácii predplatených SIM kariet po teroristických útokoch

BRUSEL - Takmer tretina belgických kariet SIM s predplateným kreditom je už zaregistrovaná a je známy aj ich používateľ. Identifikácia vlastníkov kariet bola jedným z vládnych bezpečnostných opatrení po teroristických útokoch v Paríži v Bruseli.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti je v Belgicku v obehu 3,4 milióna predplatených SIM kariet. Milión z nich má identifikovaného používateľa, informoval dnes belgický minister telekomunikácií Alexander De Croo citovaný agentúrou Belga.

 

Belgická vláda chce poznať mená všetkých vlastníkov predplatených kariet, pretože ich v minulosti často využívali kriminálnici, ktorí si priali zostať v anonymite.

 

Víkend po vlaňajších teroristických útokoch v Bruseli zas dostali stovky obyvateľov arabského pôvodu v bruselskej štvrti Molenbeek SMS správu s výzvou "bojovať proti Západniarom". Správy boli rozosielané z anonymnej SIM karty, a tak nebolo možné zistiť ich odosielateľa.

 

Vlastníci kariet majú od začiatku júna čas, aby sa identifikovali u svojich mobilných operátorov. Na identifikáciu je potrebné buď dobitie kreditu vlastnou platobnou kartou, prípadne registrácia prostredníctvom elektronického občianskeho preukazu, alebo osobne v pobočke mobilného operátora.

 

Pri nových kartách je identifikácia automatická. Od decembra musí každý zákazník pri kúpe predplatenej SIM karty preukázať svoju totožnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies