Belgicko má druhý rok po sebe najvyššiu daňovú záťaž v EÚ

NETKY.SK • 6 August 2012, 06:27 • 2 min
Belgicko má druhý rok po sebe najvyššiu daňovú záťaž v EÚ

Belgicko má druhý rok po sebe najvyššiu daňovú záťaž v EÚ - Svet Belgicko už druhý rok po sebe získava zlatú medailu za daňovú záťaž, akú ukladá na svojich zamestnancov a zamestnávateľov, uviedla agentúra Belga s odvolaním sa na údaje, ktoré v priebehu to

slovakia

left justify in out

img

Belgicko už druhý rok po sebe získava "zlatú medailu" za daňovú záťaž, akú ukladá na svojich zamestnancov a zamestnávateľov, uviedla agentúra Belga s odvolaním sa na údaje, ktoré v priebehu tohto víkendu oznámil ekonomický inštitút Molinari.
      Deň daňovej slobody podľa výpočtov viacerých inštitúcií a aj inštitútu Molinari pripadol tohto roku v Belgicku na dnešnú nedeľu, 5. augusta. Až od nadchádzajúceho pondelka (6.8) začínajú teoreticky Belgičania zarábať pre seba. 
      Agentúra Belga uviedla, že Belgicko v tomto smere zaostáva za susedmi aj tohto roku, keď napríklad deň daňovej slobody vo Francúzsku pripadol na 26. júla, v Nemecku na 16. júla a v Holandsku už na 18. júna. Len pre porovnanie, najmenšiu daňovú záťaž v EÚ pociťujú občania Malty, pre ktorých deň daňovej slobody pripadol tohto roku na 11. apríla.
      Podľa výpočtov belgických ekonomických expertov, vďaka vysokým odvodom na sociálne poistenie a dane z pridanej hodnoty, v Bruseli, hlavnom meste Belgicka, každý zamestnávateľ minie v priemere 2,45 eur, aby zabezpečil zárobok 1 euro pre svojich zamestnancov. Agentúra Belga v tejto súvislosti uviedla, že daň z príjmov v Belgicku je na úrovni 59,2 percenta, kým priemer v Európskej únii je 44,89 percenta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona