Belgicko dá ďalšie štyri milióny eur pre Africký roh

NETKY.SK • 8 August 2011, 14:28 • 2 min
Belgicko dá ďalšie štyri milióny eur pre Africký roh

Belgicko dá ďalšie štyri milióny eur pre Africký roh

slovakia

left justify in out

img

Belgická vláda dnes rozhodla o zozbieraní dodatočných štyroch miliónov eur v prospech humanitárnych fondov, ktoré pomáhajú miliónom hladujúcim ľudí v Africkom rohu. Toto rozhodnutie oznámil médiám Olivier Chastel, federálny minister pre spoluprácu a rozvoj.
      „Táto kríza má mnoho rozmerov. Ide o krízu potravinovú, výživovú, zdravotnú, ekonomickú, bezpečnostnú, poľnohospodársku a pastiersku,“ vyhlásil belgický minister a upozornil, že tento komplexný fenomén zasahuje do života miestnych ľudí, utečencov a skupín migrujúcich za zdrojmi potravy a vody.
      Vo svojom komuniké minister spresnil, že hladomor v Africkom rohu ohrozuje približne 13 miliónov ľudí v piatich krajinách tohto regiónu a pripomenul, že desaťtisíce detí už problémom s podvýživou podľahlo.
      „Aktuálna humanitárna pomoc je nedostatočná a nedokáže zabrániť zhoršeniu tejto situácie. Všetky veľké humanitárne organizácie hlásia nedostatok finančných zdrojov, čo limituje ich schopnosti pomáhať tým najviac ohrozeným,“ povedal minister v zdôvodnení, prečo sa jeho krajina rozhodla navýšiť finančnú pomoc.
      Dnešné štyri milióny eur sa pripočítajú k sume 5,05 miliónov eur, ktoré belgická vláda pre Africký roh vyčlenila 20. a 29. júla. Z tejto prvotnej sumy boli tri milióny určené pre Svetový potravinový program (WFP), jeden milión pre Organizáciu Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) a 1,05 miliónov eur pre Humanitárnu leteckú službu OSN (UNHAS).
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies