Belgicko chce nočnú prácu v on-line prostredí, vytvorí tisíce pracovných miest

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 15:35 • 2 min
Belgicko chce nočnú prácu v on-line prostredí, vytvorí tisíce pracovných miest

BRUSEL - Belgické odbory a združenia zamestnávateľov sú ochotné diskutovať o možnosti zavedenia nočnej práce v oblasti on-line podnikania, čo by malo viesť k tvorbe tisícok nových pracovných miest. Uviedla tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Správu o ochote oboch strán rokovať o tejto téme v utorok (5.5.) potvrdil aj minister hospodárstva a zamestnanosti Kris Peeters.
     

Federálna vláda sa v rámci novej rozpočtovej politiky rozhodla nebrániť konceptu nočnej práce v on-line prostredí už aj preto, že Belgicko by tak znížilo náskok susedných krajín, kde takáto možnosť už existuje.
     

Agentúra Belga uviedla, že v utorok sa v Bruseli uskutočnili rokovania na túto tému, na ktorých sa zúčastnilo asi 40 zástupcov odborov a zamestnávateľov z oblasti logistiky a distribúcie.
     

"Odbory a zamestnávatelia sú ochotní na to pristúpiť. Viedlo by to k vytvoreniu tisícok pracovných miest," povedal Peeters.
     

Nový panel rokovaní bude zvolaný v júni. Cieľom je dosiahnuť výrazný pokrok v rokovaniach o tejto téme do júla, ešte pred začatím dovolenkovej sezóny.
     

Minister Peeters prezradil, že bude dôležité presne definovať, čo on-line podnikanie znamená, a sústrediť sa na oblasti, ktoré takýto druh práce potrebujú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona