Belgicko a Luxembursko idú EÚ príkladom: Zrušili roamingové poplatky

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 18:42 • 2 min
Belgicko a Luxembursko idú EÚ príkladom: Zrušili roamingové poplatky

BRUSEL - Z Belgicka do Luxemburska a naopak sa bude volať bez roamingových poplatkov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dohody, ktorú dnes dosiahli belgické a luxemburské telekomunikačné regulačné orgány. Oba úrady súhlasili s ukončením roamingových poplatkov pre mobilných užívateľov v týchto dvoch krajinách.
     

Dohoda umožní zákazníkom s belgickým telefónnym číslom bezplatné pripojenie k sieti v Luxemburgu. To umožní luxemburským operátorom ponúkať služby zákazníkom z Belgicka na základe roamingových dohôd platných v Luxembursku. Rovnaký postup bude uplatnený pre Luxemburčanov a luxemburské telefónne čísla na území Belgicka. 
     

Bývalý belgický premiér a predseda frakcie liberálov v Európskom parlamente Guy Verhofstadt v správe pre médiá túto novinku označil ako príklad pre ostatné členské štáty EÚ.
     

"Operátori z iných európskych krajín by mali nasledovať tento príklad. Belgicko a Luxembursko ukázali, že užšia spolupráca poskytuje skutočnú pridanú hodnotu pre svojich občanov a vytvára zároveň viac obchodných príležitostí pre operátorov mobilných sietí," konštatoval Verhofstadt.
     

Podľa lídra európskych liberálov by takýmto spôsobom mala fungovať celá Európska únia - členské štáty by mali odbúravať prekážky pre svojich občanov a podniky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies