Belgickému štátnemu tajomníkovi pre migráciu sa vyhrážajú smrťou

NETKY.SK • 18 August 2015, 12:37 • 2 min
Belgickému štátnemu tajomníkovi pre migráciu sa vyhrážajú smrťou

BRUSEL - Belgický štátny tajomník pre azylovú a migračnú politiku Theo Francken dostal cez uplynulý víkend správy, v ktorých sa mu neznáma osoba vyhráža smrťou v súvislosti s otvorenejšou štátnou politikou voči imigrantom a žiadateľom o azyl, uviedla tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Francken, ktorý je členom protiimigrantsky zameranej Novej flámskej aliancie (N-VA), presadil vo federálnej vláde projekt na zvýšenie počtu miest v prijímacích centrách pre imigrantov a žiadateľov o azyl. Podľa jeho návrhu bude pre tento účel vyčlenených aj niekoľko nevyužitých vojenských kasární. Prvou z nich by mala byť kasáreň v meste Tournai na juhu krajiny.

 

Francken pred niekoľkými dňami oznámil, že len v priebehu mesiaca júl úrady dostali okolo 3000 žiadostí o azyl, čo je podľa jeho slov "neslýchané". Dočasným riešením bolo ubytovanie 900 azylantov v stanoch z armádnych zásob. V najbližších týždňoch by malo byť k dispozícii 2700 nových miest pre ubytovanie azylantov.

 

Flámsky denník Het Laatste Nieuws dnes uviedol, že Franckenov postoj k otázke riadenia prílivu migrantov bol zrejme dôvodom anonymnej vyhrážky, ktorú politik dostal v priebehu víkendu. Išlo o e-mail písaný vo francúzštine, v ktorom zatiaľ neznáma osoba upozornila Franckena, že by mal sám dávať peniaze "všetkým týmto migrantom, keď je toľko nezamestnanosti v krajine". V pokračovaní neznámy odosielateľ vyjadril svoju túžbu umiestniť "granát do úst" štátneho tajomníka. Francken už podal sťažnosť na políciu, ktorá začala tieto hrozby vyšetrovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies